AcuCort tecknar ett samarbetsavtal med PlastoPharma för utveckling och tillverkning av Dexa ODF

17 maj, 2017

AcuCort AB meddelar idag att bolaget tecknat ett samarbetsavtal med franska Laboratoires Plasto Santé (PlastoPharma) avseende fortsatt utveckling och tillverkning av AcuCorts nya produkt. Dexa ODF är en snabblöslig film att lägga på tungan, baserad på en välkänd variant av kortison, för behandling av bland annat akuta allergiska reaktioner.

PlastoPharma är en snabbväxande privatägd kontraktstillverkare specialiserad på teknologier för framställning av medicinska plåster och tunna orala filmer.

Avtalet innebär att PlastoPharma i samarbete med AcuCort ska avsluta produktutvecklingen, skala upp produktionen till kommersiell storlek och tillverka batcher för såväl bioekvivalensstudier i EU och USA som för regulatoriska ansökningar. Avtalet lägger också grunden för ett tillverknings- och försörjningsavtal att gälla vid kommersialisering av Dexa ODF.

”Avtalet med PlastoPharma är ett strategiskt viktigt steg för AcuCort. PlastoPharma har ett gediget kunnande och erfarenhet inom utveckling och produktion av filmbaserade läkemedel som nu ställs till vårt förfogande och möjliggör fortsatt utveckling enligt den plan vi tidigare har kommunicerat”, säger Mats Lindfors, VD AcuCort AB.

”Vi ser framemot att samarbeta med AcuCort och utvecklingen av deras spännande och innovativa läkemedelsprodukt på den starkt växande marknaden för orala lösliga filmer”, säger Bruno Loiseau, VD för PlastoPharma.

För ytterligare information
Mats Lindfors, VD, AcuCort AB
Telefon: +46 70-790 58 15
E-post: mats.lindfors@acucort.se
www.acucort.se

Denna information är sådan information som AcuCort AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 maj 2017.

AcuCort
AcuCort utvecklar och kommersialiserar Dexa ODF – en snabblöslig film att lägga på tungan, baserad på en välkänd variant av kortison – dexametason. Dexa ODF är en smart produkt i en ny, innovativ, patenterad och användarvänlig administrationsform i första hand för behandling av; akuta allergiska reaktioner, krupp hos barn och illamående och kräkningar vid cytostatikabehandlingar. För mer information se gärna www.acucort.se

Laboratoires Plasto Santé (PlastoPharma)
Laboratoires Plasto Santé är ett privatägt drug delivery bolag som specialiserat sig på teknologier för medicinska plåster och orala tunna filmer. Laboratoires Plasto Santé är baserat i Frankrike med huvudkontor i Paris och utvecklings- och produktionsanläggningar för den europeiska och amerikanska marknaden i Chenôve. Bolaget håller på att slutföra en investering som kommer att fördubbla storleken på bolagets renrum och utökar kapaciteten för partnerskap.
Laboratoires Plasto Santé erbjuder ett komplett utbud av tjänster: formulering, konceptvalideringsstudier (proof-of-concept), tillverkning från pilot till stor industriell skala och analysstudier för godkännande av läkemedel.

Laboratories Plasto Santé är stolt över att rankas 601 i 2017 Financial Times lista över Europas 1000 snabbast växande företag, vilket är ett erkännande av bolagets fortlöpande tillväxt. För mer information se gärna www.plastopharma.com